Hanu Bratcutei

Despre noi

Turism, relaxare, bucate traditionale si specialitati din pastrav in vestul Apusenilor … acesta este locul potrivit de cazare.

In vestul Transilvaniei, in nord vestul Muntilor Apuseni, Pensiunea Hanu Bratcutei va asteapta intr-un cadru natural deosebit de pitoresc, pe Valea Bratcutei, pentru a beneficia de conditii optime de cazare si masa. Acesta e locul perfect atat pentru cei care cauta relaxarea cat si pentru turistii cu spirit de aventura .

Amplasata pe malul Vaii Bratcutei, inconjurata de padurea de foioase si conifere, flancata de Izbucul (Izvorul) Bratcanilor si Pastravaria Hanu Bratcutei, pensiunea va ofera confort intr-un veritabil stil rustic, pentru a va oferi o vacanta memorabilia in Transilvania. La noi puteti da uitarii tumultul marilor orase pentru a asculta doar zgomotul apei si al izvoarelor ce se afla in imediata vecinatate a locatiei. 

Valea Bratcutei va va cuceri imediat prin frumusetea peisajelor, aerul puternic ozonat si aerosolii de padure ce ii aduce o data cu curentii de apa din amonte …

Va invitam sa cunoasteti si sa explorati partea nord vestica a muntilor Apuseni, Muntii Padurea Craiului, ce reprezinta o uriasa platform formata din culmi si depresiuni, peisaje si locuri salbatice unde frumusetea naturii a ramas aproape neatinsa. Veti descoperi  padurile de foioase si conifere strabatute de vaile reci si multitudinea de pesteri, peste 300, specifice Apusenilor; 

Veti descoperi bisericile de lemn specifice satelor din Transilvania, ce stau marturie pentru istoria  zbuciumata a acestor locuri, mori pe apa si case de lemn, si va vor incanta ospitalitatea ardeleneasca și mancarea traditionala

 

Zece motive pentru care merita sa ne treceti pragul

Localitatea Bratca se afla in depresiunea formata de confluenta Crisului Repede cu afluentii sai. Padurile de foioase si rasinoase din împrejurimi asigura un aer curat, fara praf, puternic ozonat, specific depresiunilor intramontane si neatins de flagelul poluarii. Verile sunt racoroase, specifice climatului subalpin, iar iernile sunt geroase si aspre, ideale însa pentru sanius. Pe dealurile din apropiere se gasesc numeroase izvoare, majoritatea fiind potabile. Drumurile forestiere sunt ideale pentru practicarea montain – biking – ului, numeroase trasee turistice sau portiuni ale acestora se preteaza pentru pasionatii acestui sport.

Masa este servita turistilor din produse 100% ecologice, pregatite si servite în cel mai original stil rustic de catre personalul specializat al pensiunii. Pensiunea cuprinde un bar de zi cu terasa si o pastravarie în curte. Pensiunea a fost finalizata in luna iulie 2007 si a fost construita cu respectarea normelor europene in vigoare. Fiecare camera este dotata cu mobilier rustic din lemn rotund, televizor color, baie proprie cu dus, minibar, terasa.

exterior02